De beste Business Coaches van 2023

okay, eerlijk? ik ga eerlijk zijn. de meeste lijsten van 'de beste business coaches' zijn gesponsord en bevooroordeeld. deze lijst is niet gesponsord. en het is mijn oordeel.

censuur zit er ook niet echt op. ik ben meer van de stijl: bloedeerlijk en geen BS...


Je hoeft niets te geloven of voor waar aan te nemen wat hieronder staat, het is mijn point of view die ik met Liefde deel met iedereen die een keer een andere point of view wilt zien dan degene die het meeste budget hebben om reclame te maken (oftewel: heel hard te roepen).

Voor ieder heb ik een bepaald respect. want ieder zijn eigen talent.

ook daar zal ik op in gaan in dit artikel. want tja, wie zijn nou de beste business coaches van Nederland??

in dit artikel ga ik heel eerlijk zijn over de beste business coaches van Nederland. ok, misschien ga ik 'per ongeluk' ook met je delen wat de meest gebakken-lucht-business-coaches van Nederland zijn. Ook heb ik gaande weg het schrijven bedacht om een soort plussen-en minnen lijstje te maken, want hoe leuk is dat??


Vraag 1:

Wat is een business coach?

tja, dat hangt eigenlijk af van je eigen 'point of view' als je nog nooit eerder ondernemer bent geweest, en iemand zegt tegen je: maak een prachtig programaaaaaa! dan denk je al snel: o zei is mijn business coach, omdat ik door haar een 'business' heb. ehhhh dat is niet mijn definitie, maar ik begrijp het dat je dat zo ziet.


voor mij is een business coach die het beste uit jezelf haalt, je potentieel herkent, je fatsoenlijke degelijke feedback kan geven gebaseerd op eigen ervaring en kennis (en dus niet van haar team met mensen, en ook niet door het napraten van haar eigen mentor)


wat is het verschil tussen een business coach en een mentor?

Hoe herken je een gebakken-lucht-business coach?

Bisnus coach is een cointainer begrip geworden. business ook. geef me ook alvast even een kotsbakje wanneer iemand het alleen maar heeft over: je business, met je business dit met je business dat.

ehhhh, I'm all for English words, maar wat is er gebeurd met Bedrijf en Onderneming?

ik weet het! het is een rookgordijn.

het is insta- fähig geworden om een business te hebben. in plaats van een onderneming of een bedrijf.

(barf)

 een gebakken-lucht business coach herken je aan de volgende eigenschappen:

ze (want ja, meestal een vrouw) heeft net een cursusJE gedaan en na tien jaar niet gewerkt te hebben en voor 'de kids' gezorgd te hebben (lees man met geld) is ze zich zo gaan vervelen dat ze nu 'bisnis' coach is geworden. met heeeeeele mooie foto's op 'Insta', natuurlijk. want dat advies heeft ze gekregen van mevrouw S.L.: 'maak mooie professionele foto's meiden!'

(nog een keer barf)


Eelco de Boer plus en min

wat ik echt waardeer, misschien zelfs bewonder in Eelco, is dat zelfs als je hem niet 1 op 1 spreekt maar via zijn cursussen zijn lessen tot je neemt, je voelt dat hij je coach is. dat is echt talent, dat is echte waarde.

kan je nagaan wat hij kan doen voor je wanneer hij 1 op 1 met je spreekt.

plus: Eelco laat groei en persoonlijke ontwikkeling zien in de loop der jaren. dat is pas ballen hebben.

het is niet zo dat Eelco het allemaal 'uitgevonden' heeft, hij heeft veel ook weer van iemand anders (uit Amerika bijvoorbeeld) maar hij spreekt wel degelijk uit eigen ervaring, door wat hij geleerd heeft ook toe te passen in meerdere bedrijven.


Kelly Smit plus en min

ik kan nog niet zo veel plussen en minnen opnoemen, maar deze vrouw is real, zichzelf, geen rookgordijnen, en haar kleur en glamour is omdat ze het zelf echt leuk vindt. niet om iemand anders te verblinden zodat ze niet door je heen prikken.

zeker voor startende ondernemers onder de 100k omzet, ga er voor.


Veronique Prins

keihard. in woord en geluid. ze zal zorgen voor veel resultaat als je nog geen ondernemer bent geweest. als je goed gaat op met je hoofd dingen doen, en niet zo veel hebt met 'gevoel' en afstemmen. want ik denk niet dat je dan je kpi's gaat halen volgens Veronique. (ik weet zeker van wel, maar dat is met een andere methode)

Laura Babeliowsky plus en min

de business coach voor mensen die high end coaching willen geven aan anderen. ik geloof dat wanneer jij het gelooft dat dit zeker werkt. 

Simone Levie plus en min

ik denk dat Simone heel goed haar eigen zwaktes kent, en hele grote doelen en dromen kan neerzetten. Ik geloof dat zoals de statistieken nu eenmaal zijn, slechts 2% van haar klanten echt succesvol worden door haar programma's... ik twijfel of haar eigen gedrevenheid kopieerbaar is als methode, maar het kan je allicht ergens inspireren (als deze manier van praten bij je past)

en, ze heeft Kathelijne in dienst die je als coach zeker inzicht gaat geven en je helpt. het moet bij je passen. persoonlijk wordt ik heel moe van steeds maar weer die verkleedsessies op Instagram, maar zelf word ze er geloof ik heel blij van.


Eva Mangal plus plus en min

tja... iemand die echt contact heeft met 'de spirits'... die kan niet liegen omdat ze alleen iets doorgeeft...

maar deze mevrouw Eva heeft je écht wat te bieden, met name omdat ze holistisch werkt, op alle gebieden van je leven. zoals het anno 2023 ook zou moeten zijn naar mijn mening. het is zo 2007 om je helemaal een gek te werken en dan wakker worden op een dag om te zien dat je kinderen inmiddels tieners zijn en niets meer met je te maken willen hebben, en je lichaam zo uitgeput is, dat je vergeten bent aandacht in je relatie te stoppen en je de helft van je vermogen bij je scheiding kan verdelen.

dus Eva, ja.

zeker als je zelf duidelijke vragen kan stellen, kan zij nog duidelijkere antwoorden geven. maar soms zegt ze schijnbaar uit het niets ineens iets over je kind bijvoorbeeld wat een parel, een gouden sleutel is tot een betere relatie met je kind! iedereen gelukkiger en meer ontspannen. 


Maartje Koper

ik weet niet of Maartje nog op deze lijst kan of wil, aangezien ze vooral is gaan focussen op relaties, liefde en zielsliefdes en meer mooi werk. Maar de money mindset lessen van haar beginjaren zijn nog steeds waardevol. 


Wie lijkt op een business coach maar is het eigenlijk NIET?

mensen die leren hoe je een online cursus maakt, Instagram trucjes uit kan halen zijn voor mij 100% géén business coach, maar trucjes doorgevers.

dit geldt ook voor degenen die je leren over copywriting. die geven je vaak wel goed marketing advies, maar een echte business coach... mmnnee.hè wat lucht dit weer lekker op om zo eerlijk te zijn. 

o, en als een van de genoemde coaches hierboven mij het tegendeel wil bewijzen, of in een vraag en antwoord gesprek meer wil vertellen, dan ben je van harte welkom.

en nog een o, nog één ding:

wil je een keer een gesprek met iemand die echt je potentieel ziet en door alle bs heen prikt? stuur dan een mail verklarende woordenlijst Business coaches:

business = bedrijf, onderneming

bs = bullshit, onzin gebakken lucht

gebakken lucht = bs

barf = kotsOver de schrijver
Creatie Kracht Mentor
Reactie plaatsen