De 12 universele wetten

De 12 universele wetten zijn eigenlijk hermetische wetten.

Je hebt als wezen, orgaan, mineraal, molecuul op deze aarde geen keuze of je onderhevig bent aan deze wetten. Ze zijn.
Ook als je er niet in gelooft.
Ook als je dit niet wilt.
Denk bijvoorbeeld aan principes als: ‘Zo binnen zo buiten’
‘Alles wat je aandacht geeft groeit’
‘Alles is relatief’

Allemaal eigenschappen van de wereld, het universum waar we ons in bevinden.

Ik geloof dat er vast nog meer hermetische wetten zijn, die misschien bruggen slaan naar andere universa, maar die zijn voor zo ver ik nu weet nog niet (zo) bekend.

De 12 universele wetten

1. De Wet van Goddelijke Eenheid

Er is geen afgescheidenheid.

2. De Wet van Trilling


3. De Wet van Actie

Stilstand is achteruitgang. Die heb je misschien wel eens gehoord.

4. De Wet van Overeenstemming


5. De Wet van Oorzaak en Gevolg

De wet die ons vaak niet goed uitkomt. Want de meeste mensen willen alleen verantwoordelijk zijn voor hun successen en niet voor hun schijnbaar ‘falen’.

maar wat alles gaat veranderen wanneer je de magie en kracht gaat erkennen van elke actie die je onderneemt, elke keuze die je maakt, de enorme creatiekracht van elke gedachte die je denkt.


6. De Wet van Compensatie

’Alles wat je een ander aandoet, doe je jezelf aan’ heb je misschien wel eens gehoord…

Dit is niet bedoelt als dreigement, maar is eenvoudig een wetmatigheid, het is een van de universele wetten die deze uitspraak verklaart.

deze wet kan je leren om te kiezen om meer van jezelf te houden…

want hoe meer liefde je hebt voor jezelf des te meer liefde je kunt geven aan anderen. Wanneer je in volle overgave en met je hart geeft, dan zul je in het in tienvoud terug krijgen. De valkuil hierbij is: dat je eerst aan andere geeft, en daarmee jezelf juist verwaarloost. Je zal merken dat anderen het dan ook niet kunnen ontvangen, omdat het komt uit een plek van schaarste en verwaarlozing.


7. De Wet van Aantrekking

Het meest over gepraat, misschien wel het minst begrepen…
Hierin zit de misvatting dat wanneer je een plaatje plakt op een vel papier, je wens automatisch gemanifesteerd wordt. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus wanneer je focust op wat je niet wilt, krijg je daar meer van.

8. De Wet van Voortdurende omzetting van energie

Dit is magisch. Wanneer je dit gaat begrijpen, ga je zien waarom keuzes maken zo krachtig is. Elke keuze heeft namelijk een ander resultaat als gevolg. (Zie wet van aantrekking en gevolg) maar… het is geen vast gegeven, het is niet on-omkeerbaar, want… er is de wet van voortdurende omzetting van energie.

Alles wat je nu om je heen ziet is (slechts) het resultaat van keuzes uit het verleden. Ik zeg slechts, want we geven zo ontzetting veel betekenis aan wat we ‘op dit moment’ zien en ervaren, maar het is zo betrekkelijk, want het is nu zichtbaar en te ervaren door ons, door het verleden, dat al voorbij is. Wanneer je iets anders wilt ervaren, zien voelen horen ruiken, dan is het nodig, en mogelijk!, om andere, nieuwe keuzes te maken, zodat de energie weer omgezet kan worden, getransformeerd kan worden in een andere ervaring, een andere realiteit.

9. De Wet van Betrekkelijkheid

Niets heeft een betekenis behalve de betekenis die jij er aan geeft. Het fenomeen van betrekkelijkheid, of relativiteit, herken je misschien het beste van het principe dat wanneer je plezier hebt, de tijd heel snel gaat, en wanneer je iets doet wat je heel saai vind, waar je geen zin in hebt, de tijd heel langzaam, ja zelf veel langzamer lijkt voorbij te gaan dan andere momenten.


10. De Wet van Polariteit

Het wordt zo snel gezegd, alles heeft 2 kanten, maar deze wet zorgt er voor dat manifestatie vaak schijnbaar niet lukken, maar wat er gebeurt wanneer mensen alleen bezig zijn met de wet van aantrekking, ze vaak vergeten dat alles een positief en een negatief geladen kant heeft. Dat betekent: wanneer je focust op iets, bijvoorbeeld omdat je het in je leven wilt aantrekken, wilt manifesteren, de kans groot is, dat de meeste mensen zich zeer bewust worden van de afwezigheid van dat wat ze graag willen, van waar ze naar verlangen… en zo klopt alles weer, je krijgt meer van waar je aandacht aan geeft. Afwezigheid. Het is er niet het is er niet het is er niet.


11. De Wet van Ritme

Dit is waar Elton John over zingt in ‘the circle of life’… alles verloopt in cycli. Opgaan blinken en verzinken. De golfbewegingen, de cyclus van dag en nacht. Van de maand, dag, het leven. Wanneer je dit gaat beseffen doorgronden, kan je een gebeurtenis ook omzetten naar vertrouwen. Omdat je weet dat het een cyclus is, weet je ook dat de fase waar je in zit weer voorbij gaat. Er weer een nieuwe creatie ‘ronde’ aan het ontstaan is terwijl je in- en uitademt.

12. De Wet van Geslacht

In deze tijd voor sommigen misschien verwarrend, omdat veel mensen met illusies bezig zijn van het mannelijke en het vrouwelijke, maar dit gaat buiten de kaders van wil ik aangesproken worden als man of vrouw, welke uiterlijke kenmerken wil ik mee rondlopen. Nee. Dit gaat over een mannelijke energie, kwaliteit, en een vrouwelijke energie, kwaliteit. Het feminine en masculine, de yin en de yang die elkaar in balans houden en omvatten. Heel mooi te zien in het yin en yang teken. Wanneer je dit uit balans gaat brengen in jezelf, je leven, je huis, je lijf, dan koers je af op disharmonie.

Het gaat je helpen om het mannelijke en vrouwelijke deel in jezelf, in krachten, in kwaliteiten, in de wereld te herkennen en erkennen.


(Binnenkort schrijf ik verder aan dit artikel, dankje voor je geduld…)

Over de schrijver
Creatie Kracht Mentor
Reactie plaatsen